Japonská kuchyně - Vaření podle Zuzky

07.09.2020

Termín a cena: 11.10.2021, 17:30-20:30 hod., 1490 Kč

Asijská kuchyně, na které jsou následující kurzy postaveny, stojí na kvalitních a autentických surovinách a "mise en place" tedy dokonalé přípravě před samotným vařením. Samotné vaření je pak totiž už otázka pár minut. Určitě si recepty z tohoto kurzu zamilujete, protože zjistíte, že mají skvělý poměr vložené energie a úspěchu na talíři ;-)


O lektorce a jak to vzniklo:

Ahoj, jmenuji se Zuzka. Vaření je moje vášeň a když někomu moje jídlo chutná, jsem šťastná. I proto jsem před lety založila blog www.varenipodlezuzky.com, na kterém už roky shromažďuji svoje vegetariánské recepty. Jelikož ohlasy byly natolik pozitivní, rozhodla jsem se přejít do další dimenze a naučit recepty ostatní. Na kurzech si zakládám na uvolněné atmosféře a zároveň praktičnosti. Za klíčové považuji i to, abych vám předala i informace a tipy "navíc" o zajímavých ingrediencích a vychytávkách. Kromě toho, že se na mých kurzech báječně najíte, odnesete si i něco domů. To aby přenesení receptů do praxe ve vaší kuchyni bylo ještě jednodušší.

                                                                       Lektorka Zuzana Čítková, www.varenipodlezuzky.com

Co vás na kurzu JAPONSKÁ KUCHYNĚ čeká:

MISO POLÉVKA je perfektní začátek dne, proto s ním začneme i kurz japonské kuchyně. Přiznám se, že občas slastně přivírám oči, když si ji doma připravím. Základem je MISO PASTA, která je alfou a omegou velké spousty mých receptů. Řekneme si něco o tom, jak se vyrábí, jaké existují druhy a na co všechno ji v kuchyni použijete. Do polévky se také dávají ŘASY, což je další typická surovina japonské kuchyně. V polévce ochutnáte také SOBA POHANKOVÉ NUDLE.

Řasu použijeme i v SENDVIČE ONIGIRAZU, které s trochou nadsázky vznikly jako reakce Japonska na západní svět. Připravíme si na ně SUSHI RÝŽI, dochutíme si ji a vyzkoušíme různé náplně. Ochutnáte také různé druhy SÓJOVÝCH OMÁČEK, do kterých budeme sendviče namáčet. Povím vám něco o tom, kde tyto suroviny sehnáním a jakou kvalitu preferuji.

Na závěr si připravíme UDON NUDLE S JAPONSKÝMI HOUBIČKAMI ENOKI A KEŠU. Toto jídlo vděčí za svou krémovost právě KEŠU SMETANĚ. Tu si připravíme od začátku a řekneme si o jejím dalším využití v kuchyni. Trochu kešu smetany si odnesete domů, abyste ji mohli hned vyzkoušet.

Praktické informace a co s sebou:

Na kurz dorazte o cca 10 minut předem, abychom mohli začít na čas. Recepty dostanete vytištěné s místem pro vaše poznámky. Bude vám tedy stačit tužka. Přineste si 2 krabičky s dobře těsnícím víčkem různých velikostí a jedno skleničku velikosti přesnídávky s víčkem.

Cena kurzu:

činí 1490,- Kč na osobu.

V ceně jsou zahrnuty 3 hodiny kurzu, nájem překrásných prostor ateliéru K1 v centru Prahy, příprava kurzu, suroviny a jejich pořízení a doprava, večeře, stejně jako vytištěné materiály s postupy a recepty.

Účast na kurzu je možné přenechat jiné osobě v případě, že se nebudete moci dostavit. Lektorka si vyhrazuje právo, kurz zrušit ze závažných důvodů. Pokud k tomu dojde, bude vrácena celá částka za kurz nebo dohodnutí na jiném termínu dle přání účastníka kurzu.

Kurz je určen pro 4 - 6 účastníků.

Přihlášení:

Tady je přihlašovací formulář: https://form.simpleshop.cz/OXDr/buy/

Nebo, pokud máte o některý z kurzů zájem, napište mi na email: zuzana.citkova@gmail.com. Závazně přihlášeni na kurz jste po zaplacení kurzovného na účet dle instrukcí, které vám pošlu obratem.



Máte dotaz ke kurzu? Napište nám!

Prosíme, do Zprávy uveďte i název kurzu, lépe nám pak odpovídá, díky!