Vietnamská kuchyně - Vaření podle Zuzky

01.04.2021

Termín a cena: 4.10.2021, 17:30-20:30 hod. 1490 Kč

Asijská kuchyně, na které jsou následující kurzy postaveny, stojí na kvalitních a autentických surovinách a "mise en place" tedy dokonalé přípravě před samotným vařením. Samotné vaření je pak totiž už otázka pár minut. Určitě si recepty z tohoto kurzu zamilujete, protože zjistíte, že mají skvělý poměr vložené energie a úspěchu na talíři ;-)


O lektorce a jak to vzniklo:

Ahoj, jmenuji se Zuzka. Vaření je moje vášeň a když někomu moje jídlo chutná, jsem šťastná. I proto jsem před lety založila blog www.varenipodlezuzky.com, na kterém už roky shromažďuji svoje vegetariánské recepty. Jelikož ohlasy byly natolik pozitivní, rozhodla jsem se přejít do další dimenze a naučit recepty ostatní. Na kurzech si zakládám na uvolněné atmosféře a zároveň praktičnosti. Za klíčové považuji i to, abych vám předala i informace a tipy "navíc" o zajímavých ingrediencích a vychytávkách. Kromě toho, že se na mých kurzech báječně najíte, odnesete si i něco domů. To aby přenesení receptů do praxe ve vaší kuchyni bylo ještě jednodušší.

Lektorka Zuzana Čítková, www.varenipodlezuzky.com

Co vás na kurzu VIETNAMSKÁ KUCHYNĚ čeká:

Společně pokoříme pomyslnou metu zvanou JARNÍ ZÁVITKY. Věřte, že jakmile se jednou naučíte, bude si je připravovat doma jako svačinu nebo lehký oběd často. K závitkům si připravíme DVA DRUHY OMÁČEK. Řekneme si něco o výběru vhodného rýžového papíru a o technice jeho namáčení a rolování. 

Druhým receptem večera bude BÚN TEMPEH NAM BO - vegetariánská varianta tradičního nudlového vietnamského jídla. Nejprve si tempeh naložíme a připravíme zálivku/omáčku. Také si něco řekneme o asijských rýžových nudlích a jak je připravovat. Představím vám pár asijských bylinek, které se k tomuto jídlu hodí a povím vám, jak je uchovávat, aby vám vydržely co nejdéle.

Sladkou tečkou večera bude TAPIOKOVÝ DEZERT z perliček škrobu kořene manioku.

Praktické informace a co s sebou:

Na kurz dorazte o cca 10 minut předem, abychom mohli začít na čas. Recepty dostanete vytištěné s místem pro vaše poznámky. Bude vám tedy stačit tužka. Přineste si 2 krabičky s dobře těsnícím víčkem různých velikostí a jedno skleničku velikosti přesnídávky s víčkem.

Cena kurzu:

činí 1490,- Kč na osobu.

V ceně jsou zahrnuty 3 hodiny kurzu, nájem překrásných prostor ateliéru K1 v centru Prahy, příprava kurzu, suroviny a jejich pořízení a doprava, večeře, stejně jako vytištěné materiály s postupy a recepty.

Účast na kurzu je možné přenechat jiné osobě v případě, že se nebudete moci dostavit. Lektorka si vyhrazuje právo, kurz zrušit ze závažných důvodů. Pokud k tomu dojde, bude vrácena celá částka za kurz nebo dohodnutí na jiném termínu dle přání účastníka kurzu.

Kurz je určen pro 4 - 6 účastníků.

Přihlášení:

tady je přihlašovací formulář: https://form.simpleshop.cz/OXDr/buy/

Nebo, pokud máte o některý z kurzů zájem, napište mi na email: zuzana.citkova@gmail.com. Závazně přihlášeni na kurz jste po zaplacení kurzovného na účet dle instrukcí, které vám pošlu obratem.


Máte dotaz ke kurzu? Napište nám!

Do Zprávy prosím napište i název kurzu, my to jinak těžko hledáme, díky!